Een dagdeel investeren in jezelf, daar zeg je toch geen nee tegen? Een compact programma bestaande uit workshops waar je direct wat aan hebt. Blok deze donderdagochtend 2 februari 2023 en kom naar Factorium Tilburg.
Je unique selling points in een paar zinnen, waar moet je beginnen? Meer halen uit je inspanningen op social media? Kort en effectief verbeelden wat je wil gaan doen, gaat doen of doet?
In twee blokken van anderhalf uur doe je kennis op die je didactische vaardigheden verbreden en verdiepen. Kies per workshopronde een onderwerp, tussendoor organiseren we twee keer een spreek-halfuur waarin onder andere Linda Moes jou kennis laat maken met de toegevoegde waarde van Visual Thinking Strategies.
Opzet van de ochtend
- 08:30 Inloop
- 09:00 Welkom
- 09:15 Ronde 1, met Nicoline Maes 'Geen kunst aan', Suzanne Docter & Gonda Duivenvoorden 'Vind je eigen stokpaardje: leer over jezelf vertellen', Elton Backx 'LinkedIn in', Curtley Mooring 'Kunst en cultuur in vermomming', Judith Vinkenvleugel ‘Bouwen aan je eigen verhaal’, Luc Begas 'Werken aan je beroepspraktijk'
- 10:45 Spreek-halfuur 1, met onder andere Linda Moes 'Visual Thinking Strategies'.
- 10:45 - 11:15 pauze
- 11:15 Ronde 2, idem als ronde 1
- 12:45 Gezamenlijke afsluiting in theaterzaal
- 13:00 Spreek-halfuur 2, idem als halfuur 1
- 13:00 Lunch
- 14:00 Einde
Inhoud van het programma
De workshopgevers stellen zich voor:
Nicoline Maes 'Effectieve online marketing, geen kunst aan'
Effectieve online marketing voor professionals uit de culturele sector.
Je ‘kent je kunst’ en weet wie interesse heeft in jouw werk. Maar hoe zorg je dat mensen, die jouw werk nog niet kennen, je weten te vinden? Nicoline zet je op een ludieke manier aan het denken over je online uitstraling en aanwezigheid. Met de nodige humor laat ze jou achter de oren krabben over je huidige aanpak en zet ze je op scherp.
Suzanne Docter & Gonda Duivenvoorden 'Vind je eigen stokpaardje: leer over jezelf vertellen'
Dikke kans dat jij als kunstenaar een eigen website hebt. En dat op die website prachtige foto’s van je werk te vinden zijn. Foto’s die laten zien wat jij met je werk wil bereiken. Alleen durven we er een fles wijn op in te zetten dat de profieltekst op jouw site oersaai is of drie regels tekst bevat. Wij gaan je helpen om dat te veranderen door samen te zoeken naar jouw stokpaardje.
Waarschijnlijk weet je niet wat je in je profiel-tekst moet schrijven. Of durf je jezelf niet op de voorgrond te plaatsen. En misschien ben je al honderd keer opnieuw aan een tekst begonnen… Dat vinden wij, Suzanne Docter en Gonda Duivenvoorden een gemiste kans.
Elton Backx 'LinkedIn in'
Het is niet de vraag óf je wat als professional met LinkedIn moet doen maar wat jij ermee wil!
Linkedin is met alleen al in Nederland 9,5 miljoen leden een waardevol (niet te negeren?) bestand van professionals en bedrijven. Kortom je kan er niet omheen als zzp’er. Maar hoe haal je er het maximale uit? Hoe kom je onder de aandacht bij je doelgroep? Hoe kun je in contact komen met nieuwe personen uit je vakgebied via dit platvorm? En met nieuwe cursisten, kopers opdrachtgevers?
Waarom is Linkedin juist voor jou als professional hét medium? Via LinkedIn laat je niet alleen jezelf en je onderneming zien, je kunt ook anderen laten vertellen wat jouw talent en vakmanschap betekende voor hen.
Curtley Mooring 'Kunst en cultuur in vermomming'
Kunst en cultuur je kan verwonderen en verbazen maar wist je ook dat het een uitstekend middel is om te helpen bij het bevorderen van identiteitsuiting en identiteitsvorming. Cultuureducatie is een inmiddels gemeengoed op alle scholen in Nederland. Zoals we allemaal weten is het onderwijzen van kinderen en jongeren geen makkelijke taak, zeker als ze daar niet op zitten te wachten. Maar hoe cool zou het zijn als je ze iets kan leren zonder dat ze het doorhebben?
In deze workshop laat ik je met andere ogen naar je eigen werk kijken. Hoe dat je jouw eigen artistieke creativiteit kan gebruiken om je discipline niet als doel toe te passen, maar als middel. Ik zal uitgebreide voorbeelden geven en samen met jou kijken hoe we jouw kunstdiscipline kunnen koppelen aan de kerndoelen van een opdrachtgever. Hierdoor kun je bij elke klus maatwerk leveren, omdat je weet hoe je verschillende competenties en jouw artistieke uiting samen kunt laten komen.
Judith Vinkenvleugel 'Bouwen aan je eigen verhaal'
Een goed verhaal raakt hoofd én hart! Tijdens deze workshop bouw je - letterlijk- jouw eigen verhaal. Vanuit je hart. Wie ben jij in je werk? Waar sta jij voor? En hoe breng je dat over? Deze workshop staat bol van het doén.
We gaan aan de slag met LEGO® SERIOUS PLAY®, een innovatieve, experimentele methode die gebruik maakt van creativiteit, verbeeldingskracht en storytelling. De methodiek legt verbinding tussen de hersenen en handen, waardoor nieuwe en meer diepgaande inzichten ontstaan. We sluiten af met een pitch van jullie verhalen. En wellicht vind je inspiratie in de verhalen van de andere deelnemers!
“Je leert meer over een persoon in een uur spelen dan tijdens een leven lang praten.” - Plato
Luc Begas 'Werken aan je beroepspraktijk'
Adviseur Luc Begas van Kunstloc Brabant heeft dagelijks contact met makers en instellingen en deelt zijn ervaringen.
Als kunstenaar wil je zo veel mogelijk tijd in je eigen creativiteit steken en mooie nieuwe kunstwerken maken. Of je artistieke beroepspraktijk zo soepel mogelijk laten verlopen en uitbouwen. Dat gaat vaak niet vanzelf. Er zijn heel veel zaken om rekening mee te houden of hordes te nemen. Zorg dus dat je zelf zo veel mogelijk met je handen aan het stuur blijft om zelf je (door)ontwikkeling richting te geven. In deze workshop gaan we via de methodiek van de drietrapsraket die uitdaging aan en bespreken we wat er mogelijk is om advies en ondersteuning te krijgen om zelf je pad te bepalen. Aan de hand van je artistieke profilering, je organisatie invulling en je publieksbereik krijg je praktische handvatten om meteen aan de slag te gaan.
Spreekhalfuurtje
Aansluitend op ronde 1 en ronde 2 zijn er spreekhalfuurtjes voor aanbod wat later in 2023 geprogrammeerd wordt maar zich niet leent voor een workshopachtige format. Je kunt dan kennis nemen van en kennismaken met:
Visual Thinking Strategies door Linda Moes
VTS is een leermethode die bestaat uit geleide groepsgesprekken over kunst. Aan de hand van open vragen vergroten leerlingen hun vaardigheden zoals waarnemen, luisteren, kritisch denken en (beeld) geletterdheid. En ze worden zich bewust van hun eigen denkpatronen en die van anderen.
Wat kan Kunstloc Brabant voor je betekenen? Meer weten over de makersregeling of Impulsgelden? Dit is je kans. Naast Luc Begas en Herman Kuypers zijn meer collega’s ter plaatse voor jouw vragen.
Een positief kijktrauma, kan dat? door Marie-José Eijkemans
Hoe leid je, als professional in de culturele sector een gesprek over kunst; zowel in de klas, een museum of bij je eigen werk? Op welke manier maak je de ander nieuwsgierig? Hoe bereid je voor op de ontmoeting met kunst? En wat geef je de kijker mee om te kunnen reflecteren op wat is gezien? Want, dat wat je zélf ontdekt, vergeet je nooit meer.
Marie Jose Eijkemans heeft bijna 25 jaar ervaring als rondleider en hoofd educatie van museum De Pont. In drie dagdelen leert ze jou alle ins and outs van het rondleiden.
Deze ochtend wordt georganiseerd door Kunstloc Brabant en Factorium Tilburg/ZZPeers, in samenwerking met CIST Tilburg en Nieuwe Veste Breda.
In de komende weken zullen we meer van het programma vrij geven. Houd de website en social media in de gaten én schrijf je vooral vast in, dan ben je er zeker bij.
Wil je meer weten over deze bijeenkomst?
Neem contact met een van ons op.