Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Kunstloc Brabant start in samenwerking met TOEVAL GEZOCHT een leeratelier voor professionalisering van kunstvakdocenten en leraren. De creativiteit en de eigen kracht van de leerlingen zijn de focus. Kunst als bron en strategie voor hoe kinderen leren.

We starten het traject met drie Brabantse basisscholen. Zijn hebben scholingsvragen en ontwikkelwensen rondom het verdiepen en borgen van creativiteit in hun onderwijs. De kunstvakdocent en leraar gaan een gezamenlijk leertraject aan. Met een atelier op school als centrum van beeldend onderzoek en experiment, in relatie met wat er in de groepen projectmatig wordt ontwikkeld.

In het schooljaar 2021-2022 en 2022-2023 komt de groep kunstvakdocenten en leraren 13 bijeenkomsten samen. Ze bespreken dan zelfbenoemde onderwerpen die verbondenheid zijn met de praktijk. Ze ervaren de onderwerpen, ontwikkelen zich daarin en belichten theoretisch vanuit de Reggio Emilia waarden, concepten en werkwijze.

Kinderen in het atelier documenteren hun eigen onderzoek als een visueel geheugen.

10956

Het leeratelier is zorgvuldig samengesteld en afgestemd op recente ontwikkelingen en scholingsaanvragen binnen Cultuureducatie met Kwaliteit.

Lees meer over dit traject

Meer weten over professionalisering en cultuureducatie?

Het is helaas niet mogelijk om je aan te melden voor dit leeratelier. In de toekomst deelnemen aan dit traject? Neem contact met me op.