Met het onderzoek Op Verkenning wil Kunstloc Brabant partijen binnen en buiten de cultuursector samenbrengen rond thema’s die de sector overstijgen, zoals diversiteit & inclusie, gezondheid en duurzaamheid. Zo werken we aan kennisontwikkeling en vernieuwing ín en mét de cultuursector. Verbeeldingskracht en creativiteit zijn daarbij onze leidraad. We bouwen aan een open netwerk, dat de opgedane kennis en ervaring zo breed mogelijk deelt.
Verkenners
Het thema waarmee we zijn gestart is diversiteit & inclusie. De verkenners die voor ons op pad gingen zijn Mandela Wee Wee, Jeannau Jean Louis en Joy’s van Lieshout. Zij zijn onze helden die op zoek zijn naar de nog niet ontdekte schat, naar dat wat we over het hoofd zien of waar we te weinig van weten.
Werkplaats
Op 17 februari organiseren wij een werkplaats op het trappenlandschap in de LocHal waarin de verkenners Mandela en Jeannau ons meenemen op hun reis en de opgedane kennis en ervaringen met ons delen. Daarna reflecteren we gezamenlijk op hun onderzoek en verkennen we hoe we de cultuursector diverser en inclusiever kunnen maken. De werkplaats is de veilige haven waar ervaringen, inzichten en kennis worden gedeeld.
Om deel te nemen aan deze bijeenkomst moet je een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs tonen. Neem daarnaast ook een mondkapje mee. Voor meer informatie hierover verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.
Het programma
Mandela en Jeannau stelden een mooi programma samen vol inspiratie en natuurlijk kunst en cultuur! Wat kun je verwachten? De middag wordt geleid door Onias Landveld. Onias is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Zo is hij twee jaar stadsdichter van Tilburg geweest. In 2015 ontving hij de Van Dale Spoken Award voor storytelling. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. Onias nam deel aan de eerste editie van WOLK, talentontwikkelingstraject voor literatuur.
Mandela en Jeannau presenteren hun onderzoek naar diversiteit en inclusie in de Brabantse cultuursector. Als onderdeel van hun onderzoek gingen ze met elkaar in gesprek over de vraag die Kunstloc aan hen stelde. Een compilatie van de gefilmde gesprekken wordt deze middag getoond. Bekijk hier alvast een teaser van deze gesprekken.
foto: Onias Landveld, fotograaf: Diewke van den Heuvel
Er komen daarnaast drie sprekers aan het woord:
Yasmin Rustom is een ambitieuze en energieke woordkunstenares. In haar theatervoorstellingen en spoken-word performances deelt zij haar levenservaringen en vertalingen van de realiteit.
Wensly Francisco is documentaire- en programmamaker voor onder andere IDTV en BNNVARA. Daarnaast deelt hij als spreker regelmatig zijn kennis over en visie op o.a. journalistiek en inclusiviteit in de media.
Hind Hakki is als First Female MC afgestudeerd aan de Rock Academy in Tilburg. Haar muziek wordt omschreven als soulvolle Hiphop, R&B, Reggae met Marokkaanse invloeden. Naast artiest is zij o.a. host van shows en evenementen en werkt ze als coach op het gebied van performance.
Duo Quinn (Erik Verberne op gitaar en Anthony Lubbers op saxofoon) brengen ons op een eigentijdse en eigenwijze manier Amerikaanse jazz en lichte muziek uit de 20e eeuw. Ze laten zich inspireren door onder andere Frank Sinatra, Michael Bublé en Jamie Cullum. Tot slot verzorgt het danscollectief D-Crew Dance Collective uit Tilburg een optreden.
Tijdschema
15:00u – Inloop met koffie & thee
15:30u – Opening: optreden van D-Crew Dance Collective & introductie Op Verkenning
15:50u – Presentatie verkenning Jeannau Jean Louis met gastspreker Hind Hakki
16:20u – Pauze
16:45u – Presentatie verkenning Mandela Wee Wee met gastspreker Wensly Francisco
17:20u – Reflectie met Yasmin Rustom
17:35u – Afsluiting: optreden van Duo Quinn, hapje & drankje
Meer weten over Op Verkenning?
Neem contact met ons op.