Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Vind jij het belangrijk dat er meer bewustzijn komt voor mentale belemmeringen in het creatieve designproces? Wil je bijdragen aan het inzicht van onderliggende factoren? En wil je deel uitmaken van een netwerk dat zich inzet om stressfactoren te beperken? Praat dan mee op 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in het Klokgebouw in Eindhoven.

Tijdens de Dutch Design Week organiseren Designforum, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Kunstloc Brabant een bijeenkomst over dit thema voor makers, onderwijs, beleidsmakers en culturele instellingen. 

Aanleiding
Talentontwikkelingsorganisaties – als het Stimuleringsfonds, Stichting ACCT, TU/e, Design Academy, Cre8tive Revolution en Kunstloc Brabant - signaleren veel stress bij jonge designers, die werken aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven. 
Het is van belang een helder inzicht te krijgen in factoren die een rol spelen bij stress onder creatieve makers en samen op zoek te gaan naar manieren om toe te werken naar een gezonde toekomst voor de makers en het vakgebied. Met een hoger mentaal welzijn kunnen creatieve makers meer impact maken. 

Programma
Centraal op deze bijeenkomst staat de interactie tussen deelnemers om het bewustzijn van stressfactoren in het creatieve proces te versterken. Onder leiding van moderator Marsha Simon gaan we aan de hand van een aantal stellingen en het delen van ervaringen met elkaar in gesprek.

Na afloop van de bijeenkomst sluiten we op uitnodiging van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie graag af met een borrel in De Portiersloge op Strijp-S (op loopafstand). Daar is ook de tentoonstelling van het Stimuleringsfonds te bezoeken.

Nb. De voertaal is Nederlands.

Aanmelden