De coronacrisis zorgt voor veel veranderingen binnen de Brabantse amateurkunstwereld. Daarnaast spelen er andere ontwikkelingen waardoor je als organisatie wil of moet veranderen. Interesses van je doelgroep verschuiven, het ledenaantal verandert, technologie biedt nieuwe mogelijkheden, etc. Afwachten is zelden een geslaagde theorie. Je moet op zoek naar nieuwe samenwerkingen, nieuw aanbod, een nieuwe doelgroep, een andere organisatiestructuur of een nieuw financieringsmodel.
Veranderen is spannend en gaat meestal niet vanzelf. Gelukkig zijn er genoeg inspirerende voorbeelden die we met elkaar kunnen delen. De vraag die tijdens deze webinar centraal staat: Hoe kun je veerkrachtig reageren op ontwikkelingen die gaande zijn. Hoe kom je in beweging?
In deze webinar gaan we met vier partijen in gesprek over de verandering die zij zijn aangegaan. Waarom was verandering nodig? Hoe hebben zij dit aangepakt? Hoe reageerden de leden? Wat heeft het hen opgeleverd?
Stichting Oss Cultureel is onlangs een nieuwe koers ingeslagen om op een toekomstbestendige manier innovatief aanbod te kunnen produceren. Geen grote musicalproducties meer, maar spannende producties op verrassende plekken. Wat was de aanleiding van de koerswijziging, hoe hebben ze deze aangepakt en wat levert het allemaal op?
Fanfarecoach Thijs Hazeleger helpt hafabra-verenigingen verder en is daarin ondersteunend. Hij beschikt over kennis en ervaring met betrekking tot succesvolle ingrediënten van een vernieuwingstraject. Thijs heeft deze avond onder meer aandacht voor het Zuilens Fanfare Corps. Deze fanfare begon in 2008 met een onderzoek naar de vernieuwing van de vereniging. Inmiddels is het ZFC weer een bruisende club met veel jonge muzikanten.
Amateurgezelschap Theater Zeevuh had aanvankelijk besloten het dit jaar even rustig aan te doen, maar juist door de lockdown raakten de spelers en hun regisseuse geïnspireerd. Terwijl iedereen in lockdown zat, besloot Theater Zeevuh op zoek te gaan naar wat wél mogelijk was. Het resultaat: een film over een theatergroep in coronatijd. Documentairemaakster en regisseuse Michelle van Daalhoff volgt in ‘Toen het doek viel’ de acteurs van amateurtheatergezelschap HDGO (Het Doek Gaat Op) terwijl ze ieder voor zich, aan huis gebonden door het virus, om proberen te gaan met deze nieuwe werkelijkheid. De eerste repetities via Zoom verlopen nog in harmonie, maar al snel drijven de spelers meer dan de verplichte anderhalve meter uit elkaar. Hoe ging het maakproces hiervan in werkelijkheid en wat heeft Theater Zeevuh gedaan om het contact met de spelers te onderhouden? Wil je de film zien? Kijk dan even op de website. Daar kun je een link aanvragen om de film thuis te bekijken.
Gemengd Koor Cantiqua heeft ruim 10 jaar geleden de vereniging in 3 verschillende afdelingen gesplitst. Daar lagen een aantal belangrijke redenen aan ten grondslag. Waarom en hoe heeft dit proces plaatsgevonden? Wat heeft dit opgeleverd? Hoe ziet men de toekomst?
Via de chatfunctie kun je vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord.
Aanmelden is niet meer mogelijk.
Wat is een webinar?
Een webinar is een online seminar waarin je een live presentatie in beeld en geluid kunt volgen. Via de chatfunctie kun je vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord. Ben je niet in de gelegenheid om de webinar live te volgen? Geef dit aan op het aanmeldformulier, je ontvangt dan de link waarmee u de webinar terug kunt kijken.
Hoe werkt het?
Als je je hebt aangemeld ontvang je een dag voor aanvang van het webinar een mail met een link en verdere instructies. Je hebt alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding. Voor webinars maken wij gebruik van Microsoft Teams. Het is niet nodig om een app of account van Microsoft te gebruiken. Doe je voor het eerst via Teams mee aan een webinar? Dan kan deze uitleg van pas komen.
Meer weten over dit webinar?
Neem contact met ons op.