Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Crowdfunding is een mooie manier om je project te financieren en tegelijkertijd een community van ambassadeurs te creëren. Wij staan Brabantse makers en initiatieven graag bij met advies bij deze combinatie van ondernemerschap en activering. Onderstaande projecten voltooiden in 2018 een succesvolle crowdfundingcampagne, mede dankzij een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

Bekijk onze mogelijkheden voor advies en financiering van crowdfunding

Pien den Hollander - Noordentree LocHal

Pien den Hollander zet crowdfunding in om een passend kunstwerk aan de noordentree van de monumentale LocHal in de Tilburgse Spoorzone te realiseren. Dit wordt haar eerste werk in de openbare ruimte. Een unieke kans om zich verder te kunnen ontwikkelen als zelfstandig ontwerper en haar talent zichtbaar te maken. Het werk wordt gerealiseerd in 2022.

Noordentree Lochal

Pien den Hollander - Noordentree LocHal

Vaste locatie The Living Museum

The Living Museum Tilburg is een consumer-run outsider art project. Met bijzondere aandacht voor mensen met geleefde ervaring, op het gebied van bijvoorbeeld verslaving, psychiatrie of dakloosheid. The Living Museum werkt drempelverlagend voor (Brabantse) kunstenaars die zich verder willen ontwikkelen, maar deze stap nog niet hebben kunnen zetten. Na 2 jaar lang een succesvol rondreizend circus te zijn geweest, zet de organisatie crowdfunding in om een vaste locatie te realiseren.

The Living Museum

Vaste locatie The Living Museum

Vij5 - TweeDoek

Vij5 is een platform dat sinds 12 jaar verschillende ontwerpers helpt bij het ontwikkelen, presenteren en distribueren van nieuw design. Vij5 zoekt de grenzen op van crowdfunding door de community te betrekken bij één van de belangrijkste keuzes van een ontwerpproces: het kiezen van kleur. Het experiment draait om de TweeDoek van Anieke Branderhorst. Een handdoek en theedoek in één waarbij twee functies die normaal naast elkaar gebruikt worden in één product samenkomen. 

TweeDoek

Vij5 - TweeDoek

Scarlet Stories - Necrologies

Tilburgse progressive metal band Scarlet Stories zet crowdfunding in om een professioneel, volwaardig debuutalbum op te nemen.

Scarlet Stories

Scarlet Stories - Necrologies

Nienke Helder - Sexual healing

In 2017 studeerde Nienke Helder af aan de Design Academy Eindhoven met haar project “Sexual Healing”. Zij ontving veel positieve reacties op het project, wat onderzoekt hoe seksuele problemen overkomen kunnen worden na een traumatische ervaring. Met crowdfunding ontwikkelde zij nieuwe prototypes met speciale sensoren.

Sexual Healing

Nienke Helder - Sexual healing

Ingrid Simons - Het licht & het duister

Als frequente artist-in-residence heeft Ingrid Simons het een persoonlijke traditie gemaakt om haar werkperiodes vast te leggen in (foto)boekvorm.  In ‘Het licht & het duister’ documenteert ze haar verblijf als artist-in-residence in het Vincent Van GoghHuis te Zundert. Haar ontwikkeling als maker wordt hierin duidelijk zichtbaar gemaakt.

Publicaties Ingrid Simons

Ingrid Simons - Het licht & het duister

Social Label - heruitgave Design Works

Na een veelbewogen jaar en een volledig uitverkochte eerste editie publiceert Social Label een heruitgave van haar overzichtswerk Design Works. Social Lab biedt door middel van haar sociaal duurzame designcollectie een zinvolle en uitdagende werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de compleet herziende uitgave van Design Works benadrukt Social Label nogmaals het belang van verantwoord ondernemen. 

Social Label

Social Label - heruitgave Design Works

Arnoud Rigter - Land van suiker en benzine

Arnoud Rigter presenteert een nieuw beeldpoëzieboek: 'Land van suiker en benzine'. Het boek is, naast een bijzonder visueel schouwspel, ook een dure uitgave, onder andere vanwege haar afwijkende formaat: opengeslagen zo’n 60 cm breed. Rigter voltooide in 2015 al een succesvolle crowdfundingcampagne met collectief Zeepblind.

Land van suiker en benzine

Arnoud Rigter - Land van suiker en benzine

Klaas van Eijkeren - Oyster 1942

In 2019 herdenkt de provincie Noord-Brabant 75 jaar bevrijding en tevens het einde van de Tweede Wereldoorlog. In 2020 geldt dit voor heel Nederland. Regisseur Klaas van Eijkeren is voor deze gelegenheid gevraagd een speelfilm te regisseren die het Sinterklaasbombardement van 6 december 1942 herdenkt. Na twee voorgaande succesvolle campagnes, gaan Klaas en producent Arjan Senden als ervaringsdeskundigen voor de derde keer een crowdfundingcampagne starten om de productie verder in gang te zetten.

Oyster 1942

Klaas van Eijkeren - Oyster 1942

Goeikes - Helmonders in beeld

Een schatje, een lief ding of iemand die iets over heeft voor de samenleving, dat is een Goeike. En Helmond stikt er van, aldus Stichting Goeikes. Met crowdfunding realiseerde de stichting de foto-expositie ‘Helmonders in beeld’. Het fotoboek/de expositie is ontstaan in samenwerking tussen 13 professionele fotografen én amateurfotografen, gevestigde namen én aanstormend talent – elk met een eigen specialiteit en invalshoek. Samen brachten zij de 13 wijken van de stad in beeld, met een focus op diverse bevolkingsgroepen, waaronder ouderen, arbeiders(families), en kinderen. Het project werd mede georganiseerd door Helmondse fotografe Tahné Kleijn.

Helmonders in beeld

Goeikes - Helmonders in beeld

Marjan van der Heijden - The world that could be

Met haar illustraties, animaties en Augmented Reality technieken laat Marjan van der Heijden ons zien hoe diverse diersoorten zouden kunnen evolueren, zodra de mensheid van de aarde is verdwenen. Het project bestaat uit een geïllustreerde poster die een leefomgeving in beeld brengt van circa 100 tot 500 jaar na het verdwijnen van de mens. Het menselijk erfgoed is nog wel zichtbaar, maar raakt steeds meer in verval. In samenwerking met het Eindhovense Dutch Rose Media, maakt Marjan het via een app mogelijk om verschillende delen van de poster te scannen met je telefoon. Met behulp van Augmented Reality krijg je vervolgens een geanimeerde tijdlijn te zien, die de evolutie en transformatie van verschillende dieren in hun nieuwe leefomgeving in beeld brengt.

The world that could be

Marjan van der Heijden - The world that could be

Marcel Siegmund - Millennials or the Next Great Generation

Siegmund Audiovisuele Produkties (SAP) is een productiebedrijf dat sinds 1980 is gevestigd in Breda, onder leiding van filmmaker Marcel Siegmund. SAP kruipt met ‘Millennials or the Next Great Generation’ in de huid van millennials om hun kijk op de wereld te onderzoeken. De makers zijn van de babyboomergeneratie en zijn geïntrigeerd door millennials. Ze voelen zich ver verwijderd van deze jongere, globale generatie, maar zijn ook gefascineerd door de gelijkenissen. 

Erasmus Millennials, 5 out of 5 Million

Marcel Siegmund - Millennials or the Next Great Generation

Marij & Kornelis - Wrijving album

Marij & Kornelis reizen door Nederland met ‘Wrijving, zonder wrijving geen glans’, een voorstelling vol met zelfgeschreven nummers. Maar er mist nog één ding: de zangeres & gitarist willen dolgraag de studio in om de nummers uit Wrijving op cd te kunnen zetten. Samen met andere muzikanten voerden Marij en Kornelis in 2014 al een succesvolle crowdfundingcampagne voor het album Door de straten.

 

Wrijving op Spotify

Marij & Kornelis - Wrijving album

Zwermers - Mobiel theater

In september 2018 moet Zwermers (voorheen Stichting Bouwjaar ’84)  noodgedwongen haar thuisbasis, het Juttheater in Tilburg, verlaten. De leden van het performancegezelschap verruilen de muren van het Juttheater voor een mobiel theater. Een zogenaamd ‘Levend Landmark’, een kunstobject in de openbare ruimte dat steeds op een andere plek verschijnt. Het multifunctionele theater dient als een podium voor de voorstellingen van Zwermers, maar ook als een mobiele broedplaats voor lokale makers. 

Zwermers

Zwermers - Mobiel theater

Windup Space - EP 2

Bredase band Windup Space zet de volgende stap zetten in hun muzikale carrière. Na de eerste EP “The Only Thing We Have to Fear” komt het trio met een tweede EP, die rauwer en verrassender moet worden dan haar voorganger. 

Windup Space

Windup Space - EP 2

Weeshuisjes - Radio Brugwachter

Het lege brugwachtershuisje aan de Anthoniebrug in Den Bosch wordt een radiostation. Radio en brugwachtershuisjes worden samengebracht, als microfoon van de publieke ruimte. Waterverhalen, ook uit andere steden, worden boven water gehaald worden door lokale jonge makers in lokale brugwachtershuisjes.

Radio Brugwachter

Weeshuisjes - Radio Brugwachter

Michel Szulc Krzyzanowski - Henny. Ik ben nog niet klaar

In 1976 koos fotograaf Michel Szulc Krzyzanowski een willekeurige werkende jongere uit om te documenteren. De keuze viel op Henny, een toen zestienjarig meisje uit Cromvoirt die aan de lopende band in een koekjesfabriek in Vught werkte. De documentatie door middel van foto’s en interviews ontwikkelde zich tot een langlopend project: ca. elke vijf jaar keerde Michel terug naar Henny in haar woonplaats Waalwijk. Inmiddels volgt de fotograaf haar al 42 jaar, zijn er 6 boeken verschenen, en is het Henny-project opgenomen in de collectie van het Nederlands Fotomuseum;,de Universiteit Leiden, en het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. Kunstloc Brabant steunt dit bijzondere zevende fotoboek over de Brabantse Henny. 

The Henny project

Michel Szulc Krzyzanowski - Henny. Ik ben nog niet klaar

Kempenerpop

Kempenerpop is een begrip in Waarle. De nadruk ligt op wat de eigen regio en specifiek het eigen dorp kunnen bijdragen. Regionale acts en bands uit het dorp krijgen een podium, er wordt gewerkt met lokale leveranciers en vrijwilligers zijn altijd welkom. De organisatie wil met deze manier van samenwerken hun steentje bijdragen aan wat je een dorpsgevoel kunt noemen: met elkaar voor elkaar.

Kempener Pop

Kempenerpop

Wil je meer weten over crowdfunding?

Of wil je je plan met ons bespreken? Neem dan contact met ons op.