Leiderschap in Cultuur Lage Landen (LinC Lage Landen) richt zich op talentvolle, innovatieve zakelijk leiders in Vlaanderen en Nederland. In dit eenjarig programma van Universiteit Utrecht en de Antwerp Management School krijgen culturele leiders de mogelijkheid om hun leiderschap, visie en innovatief vermogen verder te ontwikkelen.
Voor LinC Lage Landen 2024/2025 draagt Kunstloc Brabant bij aan de financiering van drie plekken voor talentvolle zakelijk leiders uit Brabant.
Op basis van de aanmeldingen en intakegesprekken is een zo divers mogelijke groep van 20 deelnemers samengesteld, 10 uit Vlaanderen, 10 uit Nederland. En 3 uit Brabant: Linda Ras, directeur Popei, popcentrum in Eindhoven, Ischa Havens, hoofd educatie De Pont, Tilburg en Coen van Ham, kunstenaar, strateeg en curator bij CKE Eindhoven.
Uitwisseling en inspiratie
Tijdens het LinC programma werken de deelnemers aan het versterken van hun persoonlijke en collectieve leiderschap, verwerven ze nieuwe inzichten en werkwijzen en is er aandacht voor innovatieve verbindingen tussen leiders, instellingen, disciplines en tussen cultuur en samenleving.
Coen van Ham ziet de insteek van het programma als een unieke mogelijkheid om zijn blik en visie aan te scherpen en een verbindende schakel te zijn tussen publiek en de inspirerende kracht van cultuur. “Door mijn verschillende rollen als kunstenaar, coach, inspirator, ontwerper en curator ervaar ik het plezier en de drive van de cultuurbranche, maar ook de uitdagingen hoe cultuur beter kan landen bij het publiek dat die connectie nu nog niet altijd voelt en ervaart. Ik verheug me op het programma en de onderlinge uitwisseling en inspiratie van andere deelnemers in het traject.”
Internationaal
Ook Linda Ras van PopEi in Eindhoven kijkt uit naar haar deelname. “Heel veel zin om het leerprogramma bij LinC te mogen starten! De combinatie van een zeer diverse en internationale groepssamenstelling en de mogelijkheid tot het verder uitdiepen van mijn leiderschapskwaliteiten heeft geleid tot mijn inschrijving voor deze mooie opleiding. Ik hoop hiermee POPEI te kunnen laten groeien naar een nog meer professionele en financieel gezonde organisatie.”
Het internationale aspect en het verkennen van nieuwe netwerken vormt ook de aantrekkingskracht voor Ischa Havens van De Pont in Tilburg. “Ik heb zin om samen te werken met deze enorm diverse club mede-deelnemers - zowel wat betreft achtergrond en expertise, als locaties in Nederland en Vlaanderen. In mijn functie bij De Pont kan dit leiden tot verrassende en interessante samenwerkingen - in het bijzonder met de strategische ligging tussen de Randstad en de grote Vlaamse steden. Daarnaast zie ik uit naar mijn verdere ontwikkeling op professioneel vlak. De deelname aan LinC vervult precies op het juiste moment mijn behoefte aan verdere verdieping van mijn werk.”
Kunstloc Brabant is benieuwd naar de inzichten en kennis die de drie Brabantse deelnemers gaan opdoen. Die opbrengst delen we uiteraard via onze website.
Meer weten over LinC?
Neem contact met ons op.