Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

Al snel na de uitbraak van het coronavirus werd voor de audiovisuele sector een COVID-19 protocol verspreid. Dit protocol is ervoor bedoeld om een zo veilig mogelijke werksituatie te creëren en bevat handige richtlijnen en gedragsregels. Deze nieuwe manier van werken brengt voor filmproducties een grote uitdaging met zich mee. Want hoe pas je deze richtlijnen toe in de praktijk en hoe voorkom je dat die het creatieve proces negatief beïnvloeden? Sex Sells van scenarioschrijver Rudi Brekelmans, verbonden aan het Tilburgse Studio Nova, is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van dit protocol. De productie werd ondersteund vanuit de Lockdown Cinema-regeling van het Nederlands Filmfonds, het Tilburgse Makersfonds en Brabant C.

Geschreven door: Elmay Claassen

Een nieuwe werkelijkheid

Sex Sells is een tragikomedie over een escort-dame die na de lockdown weer aan het werk gaat. Tijdens haar quarantaine is ze in financiële moeilijkheden geraakt en nu probeert ze haar zelfstandigheid weer terug te krijgen. Tijdens een bezoek aan een bijzondere klant komt ze erachter dat dit niet zo makkelijk gaat zijn als ze had gedacht. Producent Nienke van Boom vertelt: "Het protocol was er vrij snel en het zat ook al snel goed in elkaar. Dat was prettig, maar toch bracht het veel onzekerheid met zich mee. Je moet als sector alles nog met elkaar uitvinden."

Het initiatief voor Sex Sells kwam van Rudi Brekelmans, die dit verhaal vooral graag artistiek wilde uitvoeren. "Toen kwam de Lockdown Cinema-regeling van het Nederlands Filmfonds op ons pad," vertelt Nienke, "Dat bood veel kansen. Er werd gevraagd om thematisch iets met corona te doen, maar ook om dit productioneel goed op te pakken volgens het protocol. Dat leek ons een goede match. Het is goed voor de sector als er dingen gemaakt blijven worden en het is ook goed om met elkaar uit te vinden hoe het is om binnen deze nieuwe werkelijkheid te werken."

Setfoto van Sex Sells

Veiligheid voorop

Zo werd Sex Sells een van de eerste artistieke films die tijdens de coronacrisis gemaakt werd. Elja ten Velden vervulde de rol van Health & Safety Officer tijdens de productie. Deze rol wordt nauwkeurig beschreven binnen het protocol. De persoon in deze functie ziet namelijk nauw toe op het naleven van alle richtlijnen. Elja: "Bij grotere filmproducties is veiligheid altijd al een belangrijk onderdeel, maar nu wordt dit onderwerp nóg belangrijker binnen alle soorten producties. Er moet opeens over ontzettend veel zaken nagedacht worden." Toch lukte het Elja om deze rol succesvol te vervullen.

"Er moet opeens over ontzettend veel zaken nagedacht worden." Elja ten Velden

Goede communicatie met de crew en cast bleek een belangrijke succesfactor. "Wij hebben vanaf het begin af aan gecommuniceerd dat we volgens het protocol zouden werken. Het is belangrijk om dat te doen, zodat iedereen weet waar die aan toe is. Zo komt niemand voor verrassingen te staan," vertelt Elja. Op de set was Elja vervolgens ook verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen. "Het is belangrijk om het luchtig te houden en ook zoveel mogelijk met humor te brengen. Zo blijft het voor iedereen werkbaar." Volgens Nienke was timing ook een belangrijke factor om het protocol goed uit te voeren. "Creëer een cultuur waarin je elkaar aan mag spreken, maar houd het ook luchtig en breng het met een vleugje humor. Wees onzichtbaar tijdens het creatieve proces, maar voel goed aan wat het moment is om bijvoorbeeld weer even te desinfecteren. Daar is Elja heel goed in geslaagd."

Op de set was Elja altijd beschikbaar voor vragen over de gekozen werkwijze en richtlijnen. "Ik zou andere makers echt op het hart drukken om iemand aan te stellen als Health & Safety Officer. En zorg ook dat het de enige taak is van die persoon, want het is belangrijk om steeds de focus op de veiligheid te houden."

Druk op de productie

Een film maken in coronatijd, het is dus mogelijk. Toch wordt de druk enorm vergroot door deze nieuwe manier van werken. "Neem meer tijd, en dan nóg meer tijd. Wij hadden onze opnametijd ruimer genomen, maar alsnog was dat niet genoeg. Je hebt gewoon veel meer tijd nodig om alles veilig en goed te doen," vertelt Nienke. Elja legt uit dat dat vooral komt doordat de contactmomenten zoveel mogelijk beperkt moeten worden. "Neem bijvoorbeeld de opbouw. Normaal gesproken kun je prima met tien mensen tegelijkertijd opbouwen op de set, maar nu kan dat niet. Dat kost je misschien wel twee keer zoveel tijd." Deze nieuwe werkwijze kost niet alleen meer tijd, maar ook meer geld. Nienke: "Er zijn veel praktische consequenties die geld kosten. Denk aan spullen, reiskosten, maar ook aan overnachtingen. Je bent alleen al twee keer zoveel verblijfskosten kwijt omdat je niet met meerderen op een kamer kunt slapen."

Sex Sells zal in het voorjaar van 2021 in première gaan op een (inter-)nationaal filmfestival. Het belooft een bijzonder eindresultaat te worden. Nienke: "Het is een film die linkt naar deze coronatijd, maar de boodschap is tijdloos. Zo is de film niet direct verouderd zodra corona achter ons ligt. Wij zijn blij dat we deze ervaring nu hebben opgedaan en kunnen delen met andere makers."

Praktische tips, do's en don'ts

Praktische tips

  • Het is helaas nog niet mogelijk om de productie te verzekeren voor uitval van cast of crew door COVID-19 klachten. Het filmfonds heeft wel een garantiefonds opgezet om dergelijke kosten te dekken. Kijk hier voor de voorwaarden.
  • Het filmfonds heeft eind januari een nieuw pakket aan maatregelen aangekondigd om de filmsector te ondersteunen. Hier zitten ook regelingen bij die toegankelijk zijn voor nieuwe makers.
  • Naast het protocol is ook een handreiking uitgebracht met meer toepasbare tips en trics om te toepassing van het protocol eenvoudiger te maken.

Do’s

  • Plan ca. 1,5 x zoveel tijd in voor de opnamen.
  • Verdeel cast en crew in ‘bubbels’, en plan vervoer, verblijf en werkzaamheden per ‘bubbel’ in.
  • Huur of leen een tent om een droge maar veilige pauzeplek te creëren in de buitenlucht.
  • Huur extra monitoren of afluistersets om groepsvorming bij de monitor te beperken.
  • Maak het gebruik van mondkapjes, handschoenen, desinfectiespray etc zo makkelijk mogelijk: zorg dat er altijd voldoende beschermingsmiddelen voor het grijpen liggen.
  • Zorg voor stickers of schilderstape om porto’s, koffiebekers, lunchpakketten en andere persoonlijke materialen te labelen.
  • Wees kritisch op het aantal mensen die je bij de opnamen nodig hebt, en probeer voorbereidingen zoveel mogelijk voor de opnamen te plannen

Don'ts

  • Langere opnamedagen maken om de vertraging in 1 dag te passen. Liever een extra opnamedag dan haasten en de regels vergeten.
  • Een opname onderbreken om iedereen de handen te laten desinfecteren. Wees als H&SO zichtbaar wanneer dat kan, en onzichtbaar wanneer dat nodig is.
  • Alle focus op de veiligheid op de set, maar vergeten dat cast en crew thuis of op weg naar de set ook risico’s lopen. Overweeg bij meerdaagse opnamen daarom om de hele cast en crew in een vakantiepark te laten verblijven.

Studio Nova

Wil je meer lezen over deze Tilburgse studio of iets van hun werk te zien? Bekijk dan het profiel van Studio Nova op KONKAV, het platform voor Brabantse av- en filmmakers, instellingen en bedrijven.

Bekijk het profiel

Elmay Claassen

Freelance redacteur en tekstschrijver

corona

Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

De theaters kampen met een lagere bezetting dan vóór de pandemie. Geldt dat ook voor de theaters in Brabant? En hoe kijken zij naar de toekomst?

19 mei 2022
Het publiek vindt langzaam haar weg terug naar de Brabantse theaters

Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Drie studenten vertellen over hun opleiding, studeren in tijden van corona, hun afstudeerproject en ambities.

16 mei 2022
Afstuderen na een coronastudie: “Ik heb op mijn kamer zitten knutselen”

Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Hoe vinden jonge talenten de weg naar de spotlights? Het Noordbrabants Museum, Music Hub Brabant en Sarah Neutkens en Jesse Fischer aan het woord.

5 april 2022
Hoe geven Brabantse instellingen jong talent een podium?

Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

De toekomst, voorbij corona. Of een toekomst, met corona. In ieder geval moet de cultuursector het publiek weer terugwinnen. En hoe gaan we dat doen?

20 januari 2022
Stemming: De toekomst na corona, hoe wint de cultuursector haar publiek terug?

Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Is de digitale ontwikkeling die de COVID-19 crisis veroorzaakte het begin van een duurzame omgang met digitalisering voor de kunst- en cultuursector?

13 januari 2022
Digitale innovatie tijdens de pandemie: een blijvend fenomeen

Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Directeur Henri Swinkels over de weerbaarheid van makers, kunstenaars en de gehele culturele sector. Ook benadrukt hij het belang van perspectief.

21 december 2021
Ook kunstenaars hebben perspectief nodig

Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Corona inspireerde om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan met creativiteit. In de eerste lockdown ontstonden verschillende initiatieven.

6 december 2021
Ouderen aan de maak met projecten ontstaan door corona

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Voor Brabantse afstudeerders zag het laatste jaar er wel iets anders uit. Hoe ging dat? Afstuderen in coronatijd? Pien Kuijpers vertelt erover.

7 september 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pien Kuijpers

Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Voor Brabantse afstudeerders zag afstuderen vanwege de pandemie er dit jaar wat anders uit. Hoe ging dat? En wat zijn de plannen? Pau Li Liem vertelt.

30 augustus 2021
Brabantse afstudeerlichting van 2021 in de spotlights: Pau Li Liem

Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Museum Jan Cunen, Muziekgebouw Eindhoven, en Kaia Vercammen, danser bij de Stilte, vertellen over de heropening van de culturele sector.

13 juli 2021
Een maand na de heropening van de culturele sector: een terugblik

Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

Junior conservator bij het Noordbrabants Museum, Charlotte Hoitsma, neemt je mee in het conservatorschap en in hoe ze in coronatijd te werk gaat.

8 juli 2021
Blog: Cureren in coronatijd: terug naar de tekentafel

De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Festival Cement, STRP, en Boulevard Festival delen hun ervaring met de (on)mogelijkheden van het organiseren van een festival tijdens een pandemie.

6 juli 2021
De festivalformats van STRP, Boulevard en Festival Cement

Column: De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Wat is de invloed van de pandemie op het werk van kunstvakdocenten? Docent en onderzoeker Mirjam van Tilburg bespreekt het in haar column.

1 juli 2021
Column:  De rol van kunstvakdocenten in de pandemie

Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Project Studio Linie is opgezet om de kunst die gemaakt is bij Witte Rook naar de wijk te brengen. Lees in deze blog hoe dat ging in Breda.

15 juni 2021
Kunst de wijk in brengen. Wat levert dat op?

Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Documentalist Ton van der Linden onderzoekt in deze Stemming de verhouding tussen kunst, culturele instellingen en politieke uitingen.

10 juni 2021
Stemming: Essentieel, de kunstenaars, de culturele instellingen en de politiek

Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Mariëlle en Fides Lapidaire's expo in het Jeroen Bosch Ziekenhuis laat de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel zien.

8 juni 2021
Foto-expo ‘wat kunnen we doen?’: de corona-ervaring door de ogen van kunstenaars en ziekenhuispersoneel

Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Het belang van cultuureducatie bij het herstel en de ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona.

26 mei 2021
Cultuureducatie als interventie binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Hoe passen culturele instellingen de stukjes van de programmapuzzel in elkaar? Theater de Kring, Het Noordbrabants Museum en de Effenaar aan het woord over hun programmering.

13 mei 2021
Puzzelen met programmering - Cultuur in tijden van corona

Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Hoe is de kunstbeleving veranderd door deze coronatijd? Documentalist Ton van der Linden ging op onderzoek uit.

11 mei 2021
Stemming: Een-op-een, over kunstbeleving en de omgeving

Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Hoe gaan expositieplekken in Brabant om met deze roerige tijden? En hoe kijken ze terug op afgelopen jaar? Vier culturele hotspots aan het woord.

4 mei 2021
Nieuwe samenwerkingen en omdenken: zo overleven expositieruimten de coronatijd

Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Hoe is het om naar een testevenement in coronatijd te gaan? Simone Vos ging met een negatieve coronatest op zak naar Jungle by Night in 013.

28 april 2021
Jungle by Night in coronatijd in 013: ‘Positief gestemd, negatief getest’

Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Welk effect heeft de coronacrisis op muzikant en visueel artiest Richard van Kruysdijk? Richard over zijn project Dead Lights en meer lichtpuntjes.

16 maart 2021
Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk

Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Onderzoek onder culturele instellingen, kunstenaars, makers en cultureel ondernemers en Brabanders.

12 maart 2021
Gevolgen van de coronacrisis voor de Brabantse cultuursector

Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Veel Brabanders maken zich zorgen over de culturele sector. Terecht, want uit onderzoek blijkt het een van de hardst getroffen sectoren te zijn.

9 maart 2021
Brabant bezorgd over gehavende culturele sector

Hoe maak je een film in coronatijd?

Sex Sells is een van de eerste korte fictiefilms die geproduceerd werd aan de hand van het COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector. Hoe was dat?

28 januari 2021
Hoe maak je een film in coronatijd?

Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

Hoe kijken Alex Havadi-Nagy (de Stilte), Karlijn Gerritsen (de Verkadefabriek) en Hedwig Zeedijk (De Pont) terug op de afgelopen maanden?

20 januari 2021
Hoe is het nu met…de Stilte, de Verkadefabriek en De Pont?

De opkomst van raamkunst in Brabant

In het Brabantse straatbeeld zie je steeds vaker kunstwerken en volledige exposities in ramen. MEST maakte een tocht langs verschillende initiatieven.

17 december 2020
De opkomst van raamkunst in Brabant

Deel je ervaringen met de coronacrisis

Voor het onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis willen we dieper in gesprek met een aantal instellingen, kunstenaars en makers.

15 december 2020
Deel je ervaringen met de coronacrisis

Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

Dirigente, fluitiste en maker Vera Hofman wandelde in augustus tweehonderd kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk.

26 november 2020
Wandelend aan de toekomst werken: Vera Hofman maakt de wereld een stukje mooier

COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Docent/ onderzoeker Marco van Leeuwen beschrijft zes strategieën voor de culturele sector die na de lockdown tot een snelle hergeboorte kunnen leiden.

12 november 2020
COVID-19: cultuur van verandering, of verandering van cultuur?

Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Met een tussentijds onderzoek als aanvulling op de Waarde van cultuur brengen we de gevolgen voor de cultuursector in beeld.

11 november 2020
Onderzoek coronacrisis Brabantse cultuursector

Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Hoe komt, in een tijd waarin theaters en middelbare scholen plannen voor theaterbezoek maken en bijschaven, theater tóch bij de leerlingen?

10 november 2020
Op maat en afstand: hoe theaters en voortgezet onderwijs in coronatijd samenwerken

Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Hoe gaan Brabantse makers om met de crisis? Documentalist Ton van der Linden schrijft erover in zijn maandelijkse column.

16 oktober 2020
Signalement: Brabantse makers in tijden van corona

Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Dit jaar vond Playgrounds The Art Department plaats in hybride setting. Drie sprekers, die er live bij waren in Eindhoven, vertellen hun verhaal.

15 oktober 2020
Een hybride experiment: Playgrounds The Art Department 2020

Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Hoe gaan intermediairs van Cultuurkade Meierijstad om met de gevolgen van de coronacrisis? En hoe zien ze de toekomst van cultuureducatie?

6 oktober 2020
Cultuureducatie als middel en doel in coronatijd in gemeente Meierijstad

Blog | Het gesprek rondom de dood

Wat kun je zelf doen in deze angstige tijden? Adviseur Atty Bax laat zich inspireren door Dirk de Wachter om het gesprek over de dood aan te gaan.

1 september 2020
Blog | Het gesprek rondom de dood

Crisis en cultureel ondernemerschap

Exposities worden afgelast en galeries sluiten hun deuren. Hoe ga je als kunstenaar te werk in tijden van crisis?

13 augustus 2020
Crisis en cultureel ondernemerschap

Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

4 augustus 2020
Afstuderen in tijden van corona: Fleur van den Akker

Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

28 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Angelina Stavela

Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Vanwege het coronavirus ziet afstuderen er dit jaar anders uit dan normaal. Hoe gaat dat er precies aan toe bij Brabantse academies in de kunsten?

22 juli 2020
Afstuderen in tijden van corona: Wouter van der Giessen

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Op Internationale Sekswerkersdag vraagt Human Rights Tattoo aandacht voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

18 juni 2020
Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

De magie van een theaterbezoek behouden én zorgen voor een veilige omgeving; voor die uitdaging staan theaters en andere culturele instellingen.

28 mei 2020
Hoe houd je een mooie theaterbeleving op 1,5 meter afstand?

Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Op 1,5 meter afstand van elkaar naar kunst kijken: vanaf 1 juni is dat het ‘nieuwe normaal’ en mogen musea hun deuren weer openen.

22 mei 2020
Het 1,5 meter-museum: Hoe ziet dat eruit?

Corona protocollen en maatregelen

Overzicht van de verschillende maatregelen, uitzonderingen, protocollen, aanvullende richtlijnen, handboeken, en tips.

19 mei 2020
Corona protocollen en maatregelen

Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Culturele instellingen in Noord-Brabant lijden 15 miljoen euro schade, tot nu toe. Emmanuel Naaijkens bevroeg onze adviseur Teun van Irsel over zijn bevindingen.

6 mei 2020
Tussentijdse balans Impactloket op Brabant Cultureel

Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

Individuele kunstlessen zijn weer toegestaan, mits je dat met anderhalve meter afstand organiseert. Dat zegde minister Van Engelshoven toe in het cultuurdebat op 28 april.

29 april 2020
Kamerdebat: ‘Individuele kunstlessen weer toegestaan’

De herontdekking van creativiteit

De corona-crisis brengt veel onzekerheid, verdriet en angst. Maar nu al zien we hoeveel creativiteit het in ons losmaakt. We laten een enorme veerkracht zien. En wat opvalt: onze veerkracht drijft op creativiteit.

23 april 2020
De herontdekking van creativiteit

Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Maak niet alleen buitensport en -spel, maar ook kunst weer mogelijk voor de jeugd! Die oproep doet het culturele veld aan kabinet en gemeenten in reactie op de versoepeling van de corona-maatregelen.

22 april 2020
Laat de jeugd vanaf 29 april ook buiten kunst maken!

Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een toegankelijke manier ook thuis cultuur tot je te nemen.

9 april 2020
Vloggen, bloggen nu nog urgenter

Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Nu de musea vanwege het coronavirus hun deuren moeten sluiten, polste MEST hoe het een aantal Brabantse musea tot nu toe vergaat.

26 maart 2020
Brabantse musea bieden troost en vermaak in tijden van corona

Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Hadden we ooit verwacht dat zoveel leerlingen tegelijkertijd vanuit thuis onderwijs krijgen? In een week tijd zijn er nog nooit zoveel nieuwe leraren in ons land gestart. Maar lukt het hen ook om de creativiteit van de kinderen te stimuleren?

19 maart 2020
Blog | Hoe stimuleer je creatief thuisonderwijs?

Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Wat zijn de gevolgen van de Coronacrisis op de impulsgelden? Kunstloc Brabant brengt je op de hoogte!

19 maart 2020
Gevolgen Corona voor impulsgeldenprogramma

Corona Impactloket

Wat is de impact van het Coronavirus op de culturele sector? Kunstloc komt met het Corona Impactloket.

18 maart 2020
Corona Impactloket

Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Maatregelingen voor ondernemend Nederland verzacht ook pijn in de culturele sector.

18 maart 2020
Kabinet kondigt maatregelen aan om ondernemend Nederland te ondersteunen

Corona steunregelingen

Overzicht van regelingen voor culturele organisaties, ondernemers en zelfstandigen bij overheden en fondsen.

17 maart 2020
Corona steunregelingen

Coronacrisis raakt culturele sector hard

Musea en theaters sluiten hun deuren en culturele evenementen worden en masse afgezegd. Hoe kunnen we het culturele veld steunen in deze tijd?

13 maart 2020
Coronacrisis raakt culturele sector hard

Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast

Voor Brabant gelden sinds gisterenavond aangescherpte richtlijnen in verband met het Covid-19-virus. Conform deze richtlijnen annuleert Kunstloc Brabant alle bijeenkomsten met meer dan 25 personen tot en met 16 maart. 

10 maart 2020
Bijeenkomsten boven 25 personen t/m 16 maart afgelast