Zoek bijvoorbeeld naar een activiteit of pagina

De kennisvoucher is in het leven geroepen om makers en culturele instellingen te ondersteunen bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. Negentien makers hebben hiermee in 2022 externe expertise ingezet voor een concrete leervraag. 

De volledige aanvragen van deze makers kun je vinden in het overzicht van aanvragen voor de kennisvouchers in 2022. De kennisvouchers zijn beschikbaar gesteld door Provincie Noord-Brabant via het impulsgeldenprogramma. Kunstloc Brabant adviseert aanvragers en is in opdracht van de provincie verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

Bekijk de mogelijkheden met een kennisvoucher

Boey Wang

Boey Wang richt zich met Studio Boey op inclusieve vormgeving. Met zijn ‘Haptic Design’-methode daagt hij de vooral visueel georiënteerde designsector uit om mensen met een visuele beperking dezelfde ervaring te bieden als mensen met onbelemmerd zicht. Hij ontving al meerdere awards en nominaties voor 'Haptics of Cooking', een serie van keukengerei gericht op koken via de tast.

Leervraag: Hoe krijg ik mijn product bij klanten die het echt nodig hebben, en hoe creëer ik een duurzame werkpraktijk voor mijn studio?

Coach: Jeroen van der Horst, Wegotthis BV

Studio Boey

Boey Wang

Michiel Martens en Jetske Visser

De Eindhovens Studio Martens & Visser werkt vanuit een fascinatie voor beweging en transformatie. Geïnspireerd door de natuur, ontwerpen Martens en Visser kinetische installaties, objecten en interieurstukken. Ze kregen grote bekendheid met hun zeepbelachtige installatie Holons.

Leervraag: Hoe maken wij het voor opdrachtgevers duidelijk met welke vraag ze bij ons terecht kunnen?

Coach: Chen Yu An 

Studio Martens & Visser

Michiel Martens en Jetske Visser

Albert van Abbe

Albert van Abbe is een muzikant en visueel kunstenaar die zijn naam heeft opgebouwd in de Eindhovense kunst- & technologiescene. Hij nam deel aan het talentontwikkelingstraject MusicHub Brabant. Naast de elektronische muziek die hij produceert, werkt hij ook aan de ontwikkeling van installaties en instrumenten, in samenwerking met o.a. Technische Universiteit Eindhoven en de High Tech Campus.

Leervraag: Hoe bouw ik een succesvolle kunstenaarspraktijk op?

Coach: Winfred Voordendag

Albert van Abbe

Albert van Abbe

Studio Corvers

Studio Corvers is een ontwerpstudio uit ‘s-Hertogenbosch die zich richt op het creëren van maatschappelijke impact op het snijvlak van design en architectuur. De ruimtelijke ontwerpen bieden nieuwe perspectieven op lastige vraagstukken, zoals de installatie 'Indirect Invisible Water' die je waterbewustzijn vergroot door je virtueel waterverbruik te laten zien.

Leervraag: Hoe positioneren we onze studio in het Nederlandse ontwerplandschap?

Coach: The Cre8ion.Lab

Studio Corvers

Studio Corvers

Atelier NL

Atelier NL werkt met lokale grondstoffen om mensen bewuster te laten kijken naar hun eigen omgeving. Ze maken geologische en historische verhalen
tastbaar in keramiek en glas, en hebben hiervoor o.a. verschillende serviezen ontworpen, die steeds met andere klei- en zandsoorten worden uitgevoerd.

Leervraag: Hoe maken we van onze studio een winstgevende, lokaal gewortelde productie- en ontmoetingsplaats, zonder dat managementtaken het uitvoerende werk en onderzoek gaan overschaduwen?

Coach: Marianne Peijnenburg

Atelier NL

Atelier NL

morgenmakers

Fiona Jongejans, Tove Elfferich, Maaike van Agt en Mieke Fiers vormen samen morgenmakers, een social designbureau dat verbindingen tussen mensen, organisaties en hun omgeving ontwerpt. Dat doen zij door het creëren van innovatieve processen, tools en events. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld gesprekstools voor woningbouwcorporaties, en co-creatie- en participatiesessies voor stedenbouwers. Samen met drie zorginstellingen werken ze aan de ontwikkeling van tools voor de zorg voor mensen met dementie.

Leervraag: Hoe kunnen we heldere keuzes maken in de diensten en producten die morgennmakers aanbiedt, en welke bedrijfskundige structuur past daar bij?

Coach: Peter Inklaar, Charistar

morgenmakers

morgenmakers

Rick Tegelaar

Atelier Rick Tegelaar bestaat uit 4 tot 5 mensen, en is gericht op het ontdekken van nieuwe functionele en esthetische kwaliteiten voor bestaande materialen en technieken. Naast het ontwikkelen van interieurproducten worden fabrikanten en merken ondersteund bij innovatietrajecten. Zo wordt bijvoorbeeld een internationaal sportmerk ondersteund bij het toepassen van een door Atelier Rick Tegelaar ontwikkelde techniek voor het printen van garens op textiel.

Leervraag: Hoe groei ik door van start-up naar scale-up?

Coach: Ed van Dartel, Frisky Creative Agency

Atelier Rick Tegelaar

Rick Tegelaar

Marieke Vromans

Marieke Vromans is opgeleid als landschapsarchitect en grafisch ontwerper. Ze verbindt beeldende kunst met het ontwerpen van de openbare ruimte. Ze is ervan overtuigd dat een prikkelende, betekenisvolle leefomgeving een betrokken samenleving creëert, en dat kleine impulsen een groot verschil kunnen maken. Daarom noemt ze haar interventies stedelijke acupunctuur. 

Leervraag: Hoe kan ik mezelf en mijn werk profileren en positioneren in de buitenwereld?

Coach: Abel Derks, Studio Eend

Marieke Vromans

Marieke Vromans

Dieke Venema

Dieke Venema is sinds 2012 actief als beeldhouwer. Om een toekomstbestendige praktijk op te bouwen wil ze haar publiek en markt verbreden door zich te richten op cultureel ondernemerschap in de openbare ruimte. Voor Stichting voor de Werkplaats in Dordrecht werkt ze aan een eerste project in de openbare ruimte dat onder andere bestaat uit sculpturen, een muurschildering, bloemenweides, 60 vormgegeven nestkastjes en een samenwerking met twee verschillende vrijwilligersgroepen.

Leervraag: Hoe voer ik op een adequate en professionele manier een opdracht in de openbare ruimte uit?

Coach: Anne Wenzel

Dieke Venema

Dieke Venema

kennisvouchers

Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Kunstloc stimuleert deelnemers aan de Van Gogh Nationaal Park Academie om een kunstenaar in te zetten.

8 december 2023
Nieuwe projecten mét verbeeldingskracht in Van Gogh Nationaal Park

Kunstloc @ Dutch Design Week 2023

Dutch Design Week 2023 is in zicht! Ook dit jaar zijn er veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is geweest.

5 oktober 2023
Kunstloc @ Dutch Design Week 2023

Impulsgeldenprogramma in de 2e helft van 2023

Ook in de tweede helft van 2023 kan er een beroep worden gedaan op het impulsgeldenprogramma.

30 augustus 2023
Impulsgeldenprogramma in de 2e helft van 2023

Successen van 10 jaar impulsgelden

Welke 3 succesfactoren van de impulsgelden geven we de provincie mee bij de ontwikkeling van een nieuwe subsidieregeling?

6 juni 2023
Successen van 10 jaar impulsgelden

Impulsgelden stopt na 2023

De provincie zet in op de ontwikkeling van een nieuw investeringsprogramma.

11 april 2023
Impulsgelden stopt na 2023

Kennisvoucher aanvragen in 2023 nog laagdrempeliger!

In 2023 kun je een kennisvoucher aanvragen en is een eigen bijdrage niet meer nodig.

2 maart 2023
Kennisvoucher aanvragen in 2023 nog laagdrempeliger!

Kennisvouchers 2022

In 2022 hebben 19 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2022
Kennisvouchers 2022

Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Op DDW zijn weer veel makers en initiatieven te zien waar Kunstloc Brabant bij betrokken is.

5 oktober 2022
Kunstloc @ Dutch Design Week 2022

Eenmalig extra budget impulsgeldenprogramma 2021 en 2022

Voor de subsidie impulsgelden is in 2021 ruim € 1 miljoen extra budget beschikbaar gekomen. Voor 2022 is er €2,4 miljoen beschikbaar

13 oktober 2021
Eenmalig extra budget impulsgeldenprogramma 2021 en 2022

Kennisvouchers 2021

In 2021 hebben 12 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2021
Kennisvouchers 2021

Terugblik op de impulsgelden

Wat heeft het succesvolle impulsgeldenprogramma Brabant de afgelopen jaren opgeleverd?

10 november 2020
Terugblik op de impulsgelden

Kennisvouchers 2020

In 2020 hebben 19 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2020
Kennisvouchers 2020

De Kennisvoucher: maatwerk voor het versterken van je culturele praktijk

Deze vijf ontwikkeldoelen behaalden makers en culturele instellingen met een kennisvoucher. Wat is jouw leervraag?

8 oktober 2020
De Kennisvoucher: maatwerk voor het versterken van je culturele praktijk

Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Ook in 2020 kan er een beroep doen worden gedaan op het impulsgeldenprogramma. Daarvoor is ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld door Provinciale Staten van Noord-Brabant.

12 december 2019
Nieuw budget voor succesvol impulsgeldenprogramma 2020

Kennisvouchers 2019

In 2019 hebben 18 makers externe expertise ingezet voor een concrete leervraag met een kennisvoucher uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant.

12 oktober 2019
Kennisvouchers 2019

Subsidieplafond kennisvouchers bereikt

Met kennisvouchers worden makers en culturele organisaties ondersteund bij het versterken van hun cultureel ondernemerschap. In totaal zijn er dit jaar 18 kennisvoucher-trajecten ondersteund.

8 juli 2019
Subsidieplafond kennisvouchers bereikt